Akıllı Ev Otomasyonu hakkında herşey

Odaya girdiğinizde evinizin ışıklarının otomatik olarak yanmasını, çıktığınızda kapılarınızın kendiliğinden kilitlenmesini ve termostatınızın otomatik olarak evinizin sıcaklığının her zaman tam olarak doğru olmasını sağlamasının ne kadar harika olacağını bir düşünün.

Ev otomasyonu ile bunların hepsi mümkün ve daha fazlası. Hepsinden iyisi, her zamankinden daha erişilebilir ve uygun fiyatlı olması akıllı bir evi gerçeğe dönüştürüyor.

Bu derinlemesine ev otomasyonu kılavuzunda, ev otomasyonunun ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve evinizi siz ve aileniz için yaşamak için nasıl daha rahat, kullanışlı ve daha güvenli bir yer haline getirebileceğini keşfedeceğiz.

Ev otomasyonunu anlama

Ev otomasyonu kulağa karmaşık gelebilir, ancak ne olduğu ve nasıl çalıştığının özü aslında oldukça basit.  

Ev otomasyonu nedir? 

Özetle, ev otomasyonu, evinizdeki çeşitli işlevlerin otomasyonunu sağlamak için evdeki çeşitli cihazları ve sistemleri birbiriyle entegre etmek için teknolojinin kullanılmasıdır. Örneğin bir ev otomasyon sistemi kurulduğunda, eviniz ayarladığınız parametrelere göre sıcaklığı otomatik olarak ayarlama, aydınlatmayı ayarlama, kapıları kilitleme veya güvenlik sisteminizi kurma gücüne sahiptir.

Ev otomasyonunun tarihi

Pek çok insan, ev otomasyonunu oldukça yeni bir fenomen olarak düşünüyor, ancak gerçekte, onlarca yıldır işin içinde. 

1975 yılında, ilk ev otomasyon ağ teknolojisi icat edildi ve çeşitli ev cihazlarının birbirleriyle iletişim kurmasına izin verdi. Bu ilk günlerde, bu teknoloji esas olarak cihazlar ve lambalar için kullanılıyordu. 

Akıllı ev teknolojisi ilerlemeye ve daha sofistike hale gelmeye devam etti ve 2012 yılına kadar ABD’deki 1,5 milyondan fazla evde bir tür ev otomasyonu vardı. Ev otomasyonunun faydalarını giderek daha fazla insan ilk elden görmeye başladıkça, talep de arttı. Bugün, ev otomasyonu yaklaşık 42 milyon akıllı eve güç sağlıyor .

vivint ev otomasyonu
Son on yılda, ev otomasyonu Amerika Birleşik Devletleri’nde katlanarak büyüdü.
 

Ev otomasyonunun temel bileşenleri

Ev kontrolü ve otomasyonu söz konusu olduğunda, farklı işlevsellik seviyeleri vardır. Bunlar aşağıdakileri içerir.

Otomasyon 

Eksiksiz bir ev otomasyon sistemi kurulumuyla, evinizdeki çeşitli işlevleri otomatikleştirebilir, böylece bir eylem diğerini tetikler. Örneğin, akıllı termostatınız, siz ayrıldığınızda veya vardığınızda enerji tasarrufu sağlamak için sıcaklığı ayarlar veya ön kapı kilidi açıldığında giriş yolu ışıkları yanar.

Kontrol

Otomatik bir evin diğer bir önemli parçası, evinizi uzaktan kontrol etme yeteneğidir. Akıllı telefonunuzdaki bir uygulamayı kullanarak, birkaç isim vermek gerekirse, ışıkları açıp kapatabilir, kapıları kilitleyebilir veya kilidini açabilir veya güvenlik sisteminizi herhangi bir yerden devreye alabilir veya devre dışı bırakabilirsiniz.

İzleme

Bu, evinizi uzaktan izleyebilmenin en temel ev kontrol seviyesidir. Örneğin, evinizin sıcaklığını kontrol etmek, gözetim kameranızın beslemesini izlemek veya garaj kapınızın açık olup olmadığını görmek için bir uygulamaya giriş yapabilirsiniz. 

Bunların hepsi birlikte çalıştığında, eksiksiz bir ev otomasyon sisteminin keyfini çıkarabilir, siz ve aileniz için hayatı kolaylaştırabilirsiniz.

vivint ev otomasyonu uygulaması
Vivint Smart Home uygulamasıyla evinizi her yerden kontrol edin.
 

Ev otomasyonu nasıl çalışır?

Artık ev otomasyonunun ne olduğunu bildiğinize göre, gerçekte nasıl çalıştığını daha derinlemesine inceleyelim.

Ev otomasyon ağı

Ev otomasyonunun çalışması için cihazların birbirine bağlanması ve birbiriyle iletişim kurabilmesi gerekir. Ev otomasyonunun popülaritesi arttıkça, birçok şirket kendi akıllı ev cihazlarını geliştirdi.

Bağımsız cihazlar olarak, bu akıllı ürünler genellikle kendi “dillerini” konuşur. Bu, bir araya getirildiklerinde her zaman uyumlu olmadıkları anlamına gelir.

Zaten birbiriyle uyumlu cihazlar alarak veya her cihaz için “çeviren” ve entegre olmalarına izin veren merkezi bir hub kullanarak akıllı bir ev inşa edebilirsiniz.

Cihazlarınızı birbirine bağlayabilen çeşitli ev otomasyonu ağ protokolleri vardır. En yaygın olanları:

  • Kablosuz internet. WiFi, İnterneti evinize getirir ve akıllı cihazlarınızı birbirine bağlamanıza yardımcı olur. Örneğin birçok akıllı ev hub’ı WiFi üzerinden çalışır.
  • Bluetooth. Hoparlörleri ve kulaklıkları bağlamak için muhtemelen telefonunuzda Bluetooth teknolojisini zaten kullanıyorsunuz. Akıllı ev otomasyonu için de kullanabilirsiniz. Bluetooth’un dezavantajı, çalışması için gereken yakınlıktır.
  • Z-Dalgası. Z-Wave, başka bir bağlantı biçimidir. Akıllı cihazlar, bir Z-Wave hub’ına bağlanır ve bu, daha sonra bir örgü ağ aracılığıyla birbirlerine bağlanmalarını sağlar. Basit bir tanımla, bir örgü ağ , evinizin etrafında birden fazla WiFi noktası oluşturur. Bu, sinyallerin her bir cihazın WiFi’ye bağlanmasına gerek kalmadan bir cihazdan diğerine geçmesini sağlar. Bu, yönlendiricinizin aşırı yüklenmesini ve cihazlarınızın sinyallerini kaybetmesini önler. Dünya çapında milyonlarca cihazda Z-Wave bağlantısı var.
  • Zigbee. Başka bir örgü ağ olan Zigbee, güvenliği ve uzun menzilleri ile tanınır. Güvenilir bir ağ olarak kabul edilirken , çoğu Wi-Fi cihazıyla 2.4GZh frekansını paylaşarak paraziti olası hale getirir.
  • Konu. Bu örgü ağ, piyasada oldukça yenidir ve bağlandığı her cihaz için doğrudan İnternet ve bulut erişimi içeren IP tabanlı, açık standart bir protokoldür (şu anda 250’nin üzerinde numaralandırılmıştır ) .
  • Insteon. Insteon, Insteon akıllı cihazlarınızı bağlamak için hem mevcut güç hatlarını hem de radyo frekansı iletişimini kullanan patentli bir çift bant sistemine sahiptir.

Ev otomasyon sisteminize cihaz eklemeye başlamadan önce akıllı cihazlarınızın uyumlu olduğu ağ protokol (ler) ini bilmek önemlidir.

YouTube video

Ev otomasyonu ve akıllı evler 

Akıllı evlerden bahsetmeden ev otomasyonundan bahsetmek zor. Bu terimler bazen birbirinin yerine kullanılsa da aslında iki farklı şeydir. 

Akıllı evler , birbiriyle entegre olan ve bir akıllı telefon uygulamasıyla uzaktan kontrol edilebilen çeşitli akıllı cihazları içeren evleri ifade eder.

Ev otomasyonu ise akıllı evlerin yaptığı bir şeydir . Cihazlarınız birbirine bağlandığında ve birbiriyle iletişim kurabildiğinde, evin içinde çeşitli görevlerin otomatik olarak gerçekleşmesini sağlayabilir veya diğer olayları tetikleyebilirsiniz.

Akıllı ev otomasyonu ne yapabilir? 

Akıllı termostatı örnek alalım. En popüler akıllı ev cihazlarından biri olan akıllı termostat, ev otomasyonunun harika bir örneğidir çünkü sıcaklık tercihlerinizi ve rutininizi öğrenir ve ardından bu tercihlere göre evinizdeki sıcaklığı otomatik olarak ayarlar.

Dolayısıyla, iş için tüm gün evden uzaktaysanız, akıllı termostatınız bunu bilir ve sıcaklığınızı buna göre ayarlayarak ev dışındayken tasarruf etmenize yardımcı olur. Peki ya eve erken gelirseniz ya da öğle yemeğine uğrarsanız? Hareket sensörleri, parmağınızı kaldırmanıza gerek kalmadan sıcaklığı ayarlayarak evde olduğunuzu algılayabilir.

Akıllı bir evdeki belirli eylemler diğer akıllı cihazları da tetikleyebilir; örneğin, ev otomasyonu, giriş ışıklarınızı ön kapının kilidini açtığınızda yanacak şekilde programlamanıza olanak tanır. 

Oldukça havalı, ha? Ama bu sadece başlangıç. Diğer ev otomasyonu örnekleri şunları içerir: 

  • Bir odaya girdiğinizde yanan ve çıktığınızda kapanan aydınlatma.
  • Belirli bir süre sonra otomatik olarak kilitlenen kapılar.
  • Sizin için hava durumunu izleyen ve sulama programınızı buna göre uyarlayan sprinkler sistemleri. 
  • Bir duman dedektörü patlarsa daha kolay kaçış için açılan kapılar.
  • Nem ve sıcaklık seviyelerini izleyen ve ardından nem algılandığında sizi hemen bilgilendiren su sensörleri.
  • Gizlenenleri otomatik olarak algılayan ve kayda başlayan güvenlik kameraları.

Doğru cihazlara ve teknolojiye sahip olmanız koşuluyla, ev otomasyonunu evinize getirmenin yüzlerce yolu vardır.

Neden akıllı evler?

Ev otomasyonu herkese her yerde fayda sağlayabilir. Akıllı ev otomasyonunun faydalarından bazıları şunlardır:

  • Her yerden kontrol edin. Akıllı bir ev ile, akıllı telefonunuzdaki bir uygulamadan evinizin çeşitli yönlerini farklı bir odadan veya farklı bir durumdan kontrol edebilirsiniz. Bir tamircinin içeri girmesine izin vermek için eve koşmanıza veya bir kapıyı açık bırakıp bırakmadığınızı kontrol etmesi için komşunuzu aramanıza gerek yoktur – her şeyi avucunuzun içinden halledebilirsiniz.
  • Daha fazla erişilebilirlik. Akıllı ev otomasyonu ayrıca evinize daha fazla erişilebilirlik sağlar. Örneğin kamera beslemelerini uzaktan kontrol edebilirsiniz.  
  • Kolaylık. Ev otomasyonu hayatı daha kolay hale getirir. Evinizdeki işlevleri otomatikleştirme yeteneği, diğer, daha önemli şeylere odaklanmanızı sağlar.  
  • Konfor. Ev otomasyonu ile eviniz de yaşamak için daha rahat bir yer. Aydınlatmayı günün saatine göre ayarlayabilir veya termostatınızı otomatikleştirerek her zaman tercih ettiğiniz sıcaklığa ayarlanmasını sağlayabilirsiniz. 
  • Eller serbest kontrol. Engelli insanlar için akıllı ev teknolojisi, eller serbest kontrol aracılığıyla evlerine erişmelerine ve kontrol etmelerine yardımcı olabilir. Aydınlatma ve sıcaklık gibi birçok işlev, akıllı bir hoparlörle sesle kontrol edilebilir. 
  • Emniyet. Bir kapıyı kilitlemeyi unutmak veya yanlışlıkla bir garaj kapısını açık bırakmak, evinizin ve ailenizin güvenliğini tehlikeye atabilir. Ancak ev otomasyonu ile akıllı cihazlarınız evinizi otomatik olarak güvende tutacak veya kilitlemeyi unutursanız sizi bilgilendirecektir. Güvenlik sisteminize profesyonel izleme eklemek, ekstra bir koruma katmanı ekler.
  • Tasarruf. Ev otomasyonunun paradan tasarruf etmenize de yardımcı olabileceğini biliyor muydunuz? Kullanılmadıklarında ışıkları kapatarak ve sıcaklığı otomatik olarak ayarlayarak boş bir evi ısıtmayarak veya soğutmayarak aylık faturalarınızdan tasarruf edebilirsiniz. Size bir fikir vermek için akıllı bir termostat, ev sahiplerini her yıl enerji faturalarında % 12’ye kadar tasarruf ettirir . 
  • Enerji tasarrufu. Ev otomasyonu ile hem paradan hem de enerjiden tasarruf edersiniz. Örneğin, evde kimse yokken otomatik olarak kapanan ışıklar sayesinde, enerji tasarrufu yaparak karbon ayak izinizi azaltabilirsiniz.
vivint akıllı hub
Daha fazla güvenlik, kontrol ve konfor: akıllı bir evin buna değer olmasının nedenlerinden sadece birkaçı.
 

Ne otomatikleştirilebilir?

Herhangi bir elektronik veya ev mağazasına gidin ve mutfak aletlerinden termostatlara ve kapı kilitlerine kadar pek çok cihazın İnternet’e bağlanma ve akıllı bir evin parçası olma yeteneğine sahip olduğunu göreceksiniz.

Bunu akılda tutarak, akıllı ev otomasyonu kategorisinde yer alan en yaygın ve popüler sistemlerden bazıları şunlardır:

  • Sıcaklık ve iklim kontrolü
  • Ev güvenliği
  • İç ve dış aydınlatma
  • Yangın ve karbon monoksit izleme
  • Eğlence
  • Hava temizleme
  • Mutfak aletleri
  • Ev Bakımı

Bu kategorilerin her birinde, çeşitli özelliklere ve yeteneklere sahip belirli cihazlar da bulacaksınız.

İhtiyaçlarınızı nasıl belirlersiniz

Gördüğünüz gibi bugün piyasada çok sayıda akıllı cihaz var. Bu kadar çok şey mevcut olduğundan, akıllı eviniz için gerçekten neye ihtiyacınız olduğunu ve neye ihtiyacınız olmadığını belirlemek göz korkutucu olabilir.

Yapmak isteyeceğiniz ilk şey ihtiyaçlarınızı belirlemektir. Bunu, yaşam tarzınıza, sizin için neyin önemli olduğuna ve kişisel tercihlerinize yakından bakarak yapabilirsiniz.

İhtiyaçlarınızı belirlemek için kendinize sorabileceğiniz bazı sorular şunlardır:

  • Sık sık evden uzakta mıyım? Sık sık seyahat ediyorsanız veya ofiste uzun günler geçiriyorsanız, akıllı bir ev güvenlik sisteminden, aydınlatma kontrolü veya otomatik kapı kilitleri gibi ev otomasyon özelliklerinden ya da sizi olası sızıntılara veya HVAC sorunlarına karşı uyaran su ve sıcaklık ayarlarından yararlanabilirsiniz. uzaklaş.
  • Ben evde kalan bir ebeveyn miyim? Evde kalan ebeveynler için, kapıyı uzaktan yanıtlamanıza izin veren bir kapı zili kamerası veya uyuyan bir bebeği kapıyı açmadan kontrol etmenizi sağlayan iç mekan kameraları kullanışlı olabilir.
  • Sık sık misafirimiz olur mu? Geceleri misafir ağırlıyorsanız veya sık sık eğleniyorsanız, yedek anahtar ihtiyacını ortadan kaldıran akıllı kilitler kullanışlı olabilir.
  • Ailem çok sayıda çevrimiçi sipariş veriyor mu? Ortalama bir Amerikalı her yıl 21 paket almaktadır . Çok fazla teslimat alırsanız, bir paket teslim edildiğinde sizi bilgilendiren ve sizi sundurma korsanlarından koruyan bir kapı zili kamerası mükemmel bir anlam ifade eder.
  • Evde yardım aldın mı? Temizlik görevlileri, köpek gezdiriciler veya evinize erişmesi gerekebilecek diğerleri bunu anahtarsız girişle yapabilir ve birden fazla anahtar yapma ihtiyacını ortadan kaldırabilir.

Sonuç olarak, eviniz ve aileniz için en iyi akıllı ev cihazları yaşam tarzınıza, programınıza ve genel olarak hayatı sizin için neyin kolaylaştıracağına bağlıdır.

Akıllı ev cihazları hakkında her şey

Artık nelerin otomatikleştirilebileceğini bildiğinize ve neyi otomatikleştirmek istediğinize dair genel bir fikriniz olduğuna göre, evinize entegre edebileceğiniz çeşitli cihazlara daha derin bir dalış yapalım.

  • Akıllı hub’lar ve ev otomasyon denetleyicileri . Daha önce de belirtildiği gibi, çoğu akıllı ev, cihazlarının birlikte çalışmasını sağlamak için merkezi bir hub gerektirir.
  • Akıllı ev uygulaması. Akıllı ev cihazlarınızı bir uygulama aracılığıyla kontrol edeceksiniz. Veya birden fazla cihazı entegre ediyorsanız, her cihaz için ayrı uygulamalara ihtiyacınız olabilir.
  • Termostatlar. Vivint Element Termostat gibi akıllı termostatlar, sıcaklık tercihlerinizi öğrenmek için ev içi sensörleri ve yerel hava durumu bilgilerini kullanır ve ardından otomatik olarak buna göre ayarlar.
  • Kapı kilitleri. Kwikset’teki gibi akıllı kapı kilitleri ile kapınızı bir uygulama aracılığıyla kilitleyebilir ve kilidini açabilirsiniz. Ayrıca her aile üyesi veya misafir için benzersiz kodlar belirleyebilirsiniz, böylece kimin gelip gittiğini her zaman bilirsiniz.
  • Duman alarmları. Her evin olmazsa olmazı olan akıllı duman alarmları , hem dumanı hem de aşırı ısıyı algılayabilir ve duman algılanmadan önce alarmı tetikleyebilir.
  • Karbon monoksit dedektörleri. Ev otomasyonu ile birleştirildiğinde, evde olsanız da olmasanız da, evinizdeki bir CO dedektörü çaldığında bildirim alırsınız.
  • Akıllı aydınlatma. Philips Hue’nun akıllı aydınlatması, ışıkları akıllı telefonunuzla veya sesinizle açıp kapatmanızı sağlar. Ayrıca, bir odaya girdiğinizde aydınlatmayı otomatik hale getirebilir ve çıktığınızda kapatabilirsiniz.
  • Akıllı prizler. Akıllı prizler, lambalar veya fanlar gibi prizlere takılan küçük cihazları bir uygulama veya sesinizle kontrol edebileceğiniz akıllı cihazlara dönüştürebilir.
  • Su kaçağı detektörü. Olası bir felaketi hafifletmeye yardımcı olabilecek başka bir akıllı ev cihazı olan su sensörleri , bir sızıntı veya aşırı nem tespit edildiğinde sizi bilgilendirir.
  • Akıllı TV’ler. Akıllı TV’ler İnternet’e otomatik olarak bağlanarak önceden yüklenmiş akış, haber ve eğlence uygulamalarına doğrudan TV’nizden erişmenize olanak tanır. TV’nizi akıllı hoparlörlerinizle de entegre edebilirsiniz.
  • Güvenlik kameraları. Güvenlik kameraları hem iç hem de dış mekan çeşitlerini içerir. Vivint Ping gibi iç mekan kameraları, geniş açılı bir lense, iki yönlü konuşmaya ve tek dokunuşla belirtme çizgisine sahiptir ve net bir görüntü sağlarken aynı zamanda sevdiklerinizle iletişim halinde kalmanın bir yolu olarak iki katına çıkar.
  • Dış mekan kameraları. Akıllı dış mekan kameraları; gece görüşlü HD video kalitesi, hareket hassasiyeti ayarı (böylece bir kuş her geçtiğinde bildirim almazsınız) ve hava koşullarına dayanıklı özellikler içerir.
  • Kapı zili kameraları. Kapı zili kameraları, kapınızda kimin olduğunu görmenizi sağlar. Çoğunda iki yönlü konuşma özelliği vardır, böylece kapıda kim varsa onunla sohbet edebilirsiniz. Vivint’in Kapı Zili Kamera Pro, proaktif paket koruması sunarak bir adım daha ileri gider.
  • Ev bakım cihazları. Temizlemenize yardımcı olacak akıllı cihazları kim istemez ki? Robot süpürgeler, ayarlayıp unutabileceğiniz popüler bir araçtır, bu nedenle uzun bir günün ardından yeni süpürülmüş veya vakumlanmış bir zemine geri dönersiniz.
  • Dış bakım. Yağmurlama sistemleri ayrıca ev otomasyonunun bir parçası olabilir, hava durumunu izleyebilir ve sulama programını buna göre ayarlayabilir, böylece yağmur yağmaya başlarsa yağmurlama sistemlerinizi kapatmak için acele etmeniz gerekmez. Robotik çim biçme makineleri ayrıca çimlerinizi bakımlı tutmanıza yardımcı olarak hafta sonlarınızı rahatlatır.

Ev otomasyon kurulumunuzu kontrol etme

Genel akıllı ev otomasyon kurulumunuzun önemli bir parçası, sisteminizi ve cihazlarınızı nasıl kuracağınız ve kontrol edeceğinizdir.

Profesyonel kuruluma ihtiyacınız var mı?

Bazı insanlar için, ev otomasyonunun cazibesinin bir kısmı, onu kendiniz kurma yeteneğidir. Akıllı termostat veya belki akıllı bir ön kapı kilidi gibi bir veya iki akıllı ev cihazı kurmak istiyorsanız, bunu muhtemelen kendi başınıza yapabilirsiniz.

Bununla birlikte, birlikte çalışan cihazlardan oluşan eksiksiz bir akıllı ev ekosistemi ile tüm ev otomasyonundan yararlanmak istediğinizde, gitmenin yolu profesyonel kurulumdur. Aşağıdakiler dahil bunun birçok faydası vardır:

  • Her şey uyum içinde çalışıyor. Akıllı eviniz büyük bir yatırımdır. Yatırımınızdan tam olarak yararlanmak ve ev otomasyonunun sağladığı birçok avantajdan yararlanmak için, cihazların birlikte çalışabilmesi gerekir.
  • Size zaman kazandırır. Uyumlu cihazları araştırmak, cihazlarınızı kurmak, onları senkronize etmek ve ortalama çalışma saatlerini aldığından emin olmak için test etmek. Buna, teknik destekle telefonda harcadığınız, cihazları değiştirmek veya daha fazla ekipman almak için mağazaya gidip gelmek (veya çevrimiçi gelmesini beklemek) için harcadığınız zamanı ekleyin ve ortalama akıllı ev kurulumu, değilse günler sürebilir. haftalar, tamamen hazır ve çalışır durumda. Bir uzmandan profesyonel kurulum, kazandırdığı zamana değer.
  • Uzman girdisi. Profesyonel montajcılar, cihazlarınız için en iyi yerleşime karar vermenize, kabloları nasıl gizleyeceğinize ve her bir cihazı nasıl kullanacağınız konusunda sizi eğitmenize yardımcı olacaktır.

Tam bir akıllı ev sistemine yatırım yaptığınızda veya ev otomasyonundan tam olarak yararlanmak istediğinizde, saygın bir akıllı ev şirketinden profesyonel kurulum, yatırımınızdan en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olacaktır.

Uygulama kontrolü

Çoğu akıllı cihaz, kontrol edebileceğiniz uygulamalarla birlikte gelir. Eksiksiz bir ev otomasyon sisteminin (bağımsız cihazlara göre) avantajı, tüm akıllı evinizi tek bir uygulama aracılığıyla kontrol etme yeteneğidir.

Örneğin Vivint Smart Home uygulamasıyla evinizi her yerden kontrol edebilir ve izleyebilirsiniz. Evinizdeki sıcaklık düşüşü, ön kapınıza gelen bir ziyaretçi veya tetiklenmiş bir duman alarmı gibi şeyleri bilmenizi sağlayan bildirimler ve uyarılar da alabilirsiniz.

Sesli asistanları kullanma

Amazon Echo ve Google Home gibi akıllı hoparlörler kesinlikle akıllı ev cihazları olarak kabul edilir, ancak aynı zamanda akıllı ev cihazlarınızı kontrol etmek için de kullanılabilirler .

Listeler oluşturmak, alarm ayarlamak, şarkı çalmak ve hatta çocuklarınıza şaka yapmak için akıllı konuşmacınızın sesli yardımcısını ( Amazon için ” Alexa ” veya Google Home için ” Hey, Google “) kullanabilirsiniz.

Akıllı asistanlar ayrıca evinizdeki çeşitli işlevleri otomatikleştirmeye yardımcı olur. Örneğin, yatağa yerleştiyseniz ve sıcaklığı beğeninize göre biraz fazla soğuk bulursanız, “Hey Alexa, sıcaklığı 2 derece artırın” diyebilirsiniz. Veya çocuklarınız bisikletlerini garaja park ettiyse ve garaj kapısını kapatmayı unuttuysa (akıllı ev uygulaması bildiriminiz sayesinde bildiğiniz) akıllı asistanınızdan garaj kapısını kapatmasını isteyebilirsiniz.

vivint akıllı ev google ana sayfa
Akıllı hoparlörler, evinizi sesinizle kontrol etmenize olanak tanıyan başka bir kolaylık düzeyi ekler.
 

Akıllı ev güvenliği ve güvenliği

Ev otomasyonunun ana faydası olarak güvenlikten daha önce bahsetmiştik. Akıllı kapı kilitleri, kapı zili kameraları veya garaj kapısı kontrolü gibi akıllı ev cihazları, evinize ek bir güvenlik düzeyi ekler.

Bir ev güvenlik sistemini akıllı evinize veya iş yerinize entegre ederek bunu bir adım öteye taşıyabilirsiniz. Akıllı kapı kilitlerine ve kameralara ek olarak, akıllı bir güvenlik sistemi şunları içermelidir:

  • Kapı ve pencere sensörleri. Alarm ayarlandığında, kapı veya pencere açılırsa veya cam kırılırsa kapı ve pencere sensörleri alarmı açar.
  • Hareket sensörleri. Evinizin her yerine stratejik olarak yerleştirilmiş hareket sensörleri, tüm beklenmedik hareketleri yakalayacaktır (evcil hayvanlar hariç).
  • 24/7 izleme. Profesyonel izleme, evinizin günün her saati korunmasını sağlar. Ve siz uzaktayken bir alarm devreye girerse, izleme şirketi sizin adınıza yetkililerle iletişime geçecektir.

Ev güvenliği ve ev otomasyonu

Ev otomasyonu ve ev güvenliği birbirine mükemmel uyum sağlar.

Eksiksiz bir Vivint Akıllı Ev sistemi, ev güvenliğini ev otomasyonuyla birleştirerek, her sistemin yeteneklerini en akıllı, en güvenli evi mümkün kılmak için yükseltir.

Örneğin, duman algılanırsa Vivint sisteminiz, yangının yayılmasını yavaşlatarak hava akışını kesmek için akıllı termostatınızı otomatik olarak tetikleyecektir. Aynı zamanda ön kapılarınızın kilidini otomatik olarak açarak aileniz için güvenliğe giden yolu açar. Veya karbon monoksit tespit edilirse, sisteminiz otomatik olarak ön kapıyı kilitler, pencere sensörlerini devre dışı bırakır ve fırın fanını çalıştırarak evinizi havalandırmaya ve tehlikeli CO seviyelerinin havasını temizlemeye yardımcı olur.

Ayrıca, güvenlik sisteminizin birçok işlevini otomatikleştirebilirsiniz. Güvenlik sisteminizi her devreye aldığınızda kapılarınızı otomatik olarak kilitlenecek ve ışıklarınızı kapatacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Kapıdan çıkmak için aceleniz olduğunda bunun ne kadar uygun olacağını bir düşünün.

Hepsini bir araya koy

Ev otomasyonu, evinizin kontrolünü size vermeyi hiç olmadığı kadar kolaylaştırır. Evdeki görevleri ve sistemleri otomatikleştirmek veya nerede olursanız olun bunları kendiniz kontrol etmek istiyorsanız, ev otomasyonu bunu mümkün kılar.

Yorum yapın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.